Sýrový receptář #3 – Camembertové placičky v obalu

Sýrový receptář #3 – Camembertové placičky v obalu

Malé Camembertové placičky v obalu s brusinkovým dipem mohou být výbornou jednohubkovou pochoutkou. Pro tento pokrm doporučujeme zvolit francouzský sýr Camembert Merci Chef. Pro extra speciální chuť můžete vybrat například ten s pepřovou příchutí… Ideální je zkombinovat jej s holandským brusinkovým dipem z řady Voets Specialities, který je složen ze sladkokyselé omáčky a kromě brusinek obsahuje i portské víno. Pochoutka zaručena. Takže jak na to? Zde je recept.

Suroviny:

• Camembert Merci Chef Pepř 100 gramů Eurial
• Brusinkový dip 190 gramů Voets Specialities
• Vajíčka 3x
• Hladká mouka 3 lžíce
• Strouhanka 3 lžíce + na obalení
• Sůl
• Cukr
• Pepř

Postup:

  • Sýr nakrájíme na plátky.
  • Připravíme si těsto: rozšlehaná vajíčka smícháme s moukou a strouhankou. Osolíme a opepříme.
  • Plátky namáčíme do těsta, a poté dobalíme strouhankou.
  • Připravené plátky necháme na 30 minut v mrazáku.
  • Plátky poté smažíme z obou stran.
  • Vše podáváme ještě teplé na tácu s připraveným brusinkovým dipem.

Přejeme Vám skvělou dobrou chuť!